NOVINKY 2013

18.12.2013 13:12

Hrátky na Divokém Západě 2013

Pátek 26. 7. 2013

Dopoledne proběhla závěrečná etapa celotáborové hry, při které kovbojové dopadli a zatkli bandity. Odpoledne pak byl ve znamení balení domů a úklidu táborové základny. Večer nastal slavnostní okamžik vyhlášení vítězů celotáborové hry. Celý den byl uzavřen rozlučkovou diskotékou. Posíláme poslední pozdrav ze Zhořce a zítra ahoj...

 

Čtvrtek 25. 7. 2013

Po ranním nástupu si v družinách kovbojové rozdělili dolary, které získali během celotáborové hry, a s nimi se vydali do právě otevřeného "Kasína". V něm mohli sázet na různé aktivity: nejdrsnější prší, black jack, skořápky, hod lasem, hod kroužky, pexeso.... Někdo byl úspěšný a rozmnožil družinové konto a někdo vše prohrál... Odpoledne proběhla další etapová hra, kde družiny prověřily své znalosti morseovky. Večer hrála hudba na diskotéce pro 1. - 3. oddíl a 4. a 5. oddíl čekala Noc prokletých básníků. Zítra dopoledne chystáme poslední etapu celotáborové hry a odpoledne uklízení tábora a balení zavazadel domů... Večer pak proběhne opět v rytmu tance...

 

Středa 24. 7. 2013

Dopoledne kovbojové dostali 10 m provázku, 4 kartony, dřevěné špachtle a špejle a odešli po oddílech do lesa, kde vyráběli model dostavníku o minimálních rozměrech 20x30 cm. Ke stavbě mohli použít i přírodní materiály. Před obědem se do Madwood City sjelo 5 dostavníků, co kus to originál. K obědu byla sekaná s bramborovou kaší a KO (kyselou okurkou). Odpoledne na kovboje čekala trasa se stanovišti, na kterých stříleli ze vzduchovky, vázali uzle, procvičovali Morseovu abecedu a zdokonalovali své tábornické dovednosti. Den obyvatelé Madwood City zakončili v místním Saloonu na diskotéce. Všichni rančeři v Madwood City jsou šťastni, neboť začalo po 14 dnech konečně pršet!

 

Úterý 23. 7. 2013

Horké počasí trvá i v Madwood City a proto se program tábora přesunul do lesa do stínu. Dopoledne šli kovbojové procházkou k nedalekému rybníku, kde si smočili nohy. Cestou zpět plnili úkoly další etapy celotáborové hry. K obědu byla čína s rýží a po ní čtvrtý a pátý oddíl piřpravovaly pohádkový les pro své mladší kamarády. Ti zatím trávili čas hrátkami s vodou a později večer koukáním na kreslený film v kině v Saloonu. Pohádkový les se vydařil, účastníci se vrátili zpět do tábora, a celé Madwood City je nyní ve spánkovém režimu.

  

Pondělí 22. 7. 2013

Podělí bylo dnem olympijského klání - dopoledene proběhla Dřevorubecká Olympiáda pro první, druhý a třetí oddíl a odpolene Olympiáda Lesnická pro celý tábor. Čtvrtý a pátý oddíl se štastně dopoledne vrátily ze spaní pod širákem, všichni táborníci patřičně špinaví a hladoví. Vše napravila sprcha a výborná svíčková s knedlíkem. V Madwood City panují velká vedra, proto zařazujeme do programu hodně her s vodou a sherif pečlivě dohlíží na pitný režim.

 

Neděle 21. 7. 2013

Dnes se vstávalo v 8 h a nebyla rozcvička, protože je neděle. Dopoledne a odpoledne kovbojové z prvního, druhého a třetího oddílu absolvovali lekce lesní pedagogiky a kde jinde, než právě v lese. K obědu byla gulášová polévka a domácí buchtičky se šodó - všichni kovbojové si přidali. Po obědě se oddíly č.4 a č.5 vydaly na noční přespání pod širákem mimo Madwood City pod vedením oddílových a programových vedoucích. Podle zpráv, které jsme z nedalekého údolíčka, kde táborníci přespávají, dostali, je vše v pořádku. K večeři si uvařili polévku v kotlíku na ohni a tábor je přichystán ke spánku. Návrat je plánován na zítra k obědu, protože je svíčková! Mladší oddíly měly odpoledne vodní hrátky a souteže. Po večeři vypukla velkolepá diskotéka, na kterou byl vstupenkou nakreslený oddílový strom snů. Největším hitem taneční zábavy v saloonu je pro dnešek Makarena a písně Michala Davida.

 

Sobota 20. 7. 2013

Sobota - den lesní pedagogiky. V sobotu ráno jsme přivítali v Madwood City milou návštěvu z Fakulty lesnické a dřevařské České zemědělské univerzity v Praze. Odbornice nejpovolanější seznámily oddíl číslo 5 a 4 s lesním hospodářstvím, péčí o les, pravidly chování v lese a mnoha dalšími zajímavými informacemi. Během odpoledne si všichni připravovali program pro velké večerní country show spojené s volbou krále a královny saloonu.

 

Pátek 19. 7. 2013

Dnes jsme se vydali po stopách banditů do nedalekého města Manětín. Cesta vedla převážně lesem a tudíž nás stromy schovaly před intenzivním sluncem. V cíli cesty kovboje čekal zasloužený oběd a další část celotáborové hry - bandité s uloupenými dolary po cestě v zámeckém parku poztráceli své osobní věci (šátek, košile, puška, klobouk, lano,...). Kovbojové si měli tyto věci co nejpřesněji zapamatovat při cestě parkem. Po splnění úkolu vzali kovbojové obchody ve městě útokem. První oddíl odcestoval zpět na základnu autobusem, ostatní statečně došli po svých do tábora. Večer byl ve znamení "divočiny" - osobní volno.

 

Ještě upozornění - pokud chcete, aby děti dostaly od vás vzkaz ten den, kdy ho píšete, napište ho nejdéle do 18 hodin. Poté poštu tiskeneme a rozdáváme na nástupu. Později napsané vzkazy budou předány až druhý den. 

 

Čtvrtek 18. 7. 2013

Po snídani obyvatelé Madwood City zjistili, že byla vykradena banka a rozehnáno stádo místního farmáře. Proto se děti vydaly krávy hledat. Našly je v lese a kdo jich sehnal nejvíce, ten se stal vítězem další etapy celotáborové hry. Po náročném honu na krávy děti doplnily enrgii domácím borůvkovým koláčem, na který si samy nasbíraly borůvky. Vzhledem k horkému počasí proběhla odpoledne vodní bitva. Děti musely pomocí molitanových hub přenášet vodu přes překážkovou dráhu do velké nádoby. Tým, který nádobu naplnil jako první, zvítězil. Žádný z účastníků nezůstal suchý, všichni se příjemně zchladili. Po večeři to kovbojové a kovbojky roztočili v Saloonu, kde jim k poslechu i tanci hráje DJ Bára.    

 

Středa 17. 7. 2013

Den jsme zahájili celotáborovou rozcvičkou na píseň Poupata. Dopoledne proběhl celotáborový sběr borůvek, z kterých nám naše kuchařky upečou moučník. Odpoledne se děti vydaly na orientační běh "Útěk bandity" po okolí tábora. Na cestě je čekaly různé úkoly - střelba ze vzduchovky, poznávání uzlů, hod šiškou na cíl, přenos raněného kovboje, poznávání rostlin a stromů a další. Po náročném dni mají děti večer osobní volno tzv. "Divočinu".

 

Úterý 16. 7. 2013

Hned po ránu si kovbojové vyzkoušeli roli slepého barmana a jeho navigátorů na cestě k sudu "whisky" - ze skupinky měl 1 zavázané oči a v ruce ešus s vodou a ostatní ho museli pomocí zvuků, ne řeči, provést překážkovou dráhou v lese. I za tuto etapu pak westernová města dostala dollary... Po obědě opět otevřela banka své brány pro natěšené kovboje, kteří chtěli utratit dollary za rozvoj svého města. Odpoledne strávily oddíly mimo tábor. Večer po nástupu shlédli v saloonu westernový kreslený film.

 

Pondělí 15. 7. 2013

Dopoledne proběhla oddílová činnost. Po obědě (bizonu na paprice) se poprvé otevřela banka, kde měli osadníci možnost nakoupit své první budovy (farmu a dřevorubeckou chatrč). Odpoledne se konala další etapová hra. Osadníci luštili šibenici, vyráběli si kovbojské šátky technikou savování, kreslili vlajku a vymýšleli název svého města a pravidla v něm. A teď právě probíhá diskotéka (21:30 h).

 

Neděle 14. 7. 2013

Druhý den probíhal ve znamení celotáborové hry. Při ranním nástupu šerif města Jeff Dalton (hlavní vedoucí Milan Hercik) rozdělil osadníkům půdu a daroval jim farmu - osidlování Západu začalo. Po špagetách s drceným bizoním masem začala první etapa celotáborové hry. Osadníci měli za úkol v ohraničeném území sebrat co nejvíce surovin - kameny, dřevo a obilí. Den byl zakončen zpěvem u táborového ohně. Všichni osadníci jsou zdrávi a posílají moc pozdravů.

 

Sobota 13. 7. 2013

Dnes citujeme ze zvláštního vydání THE MADWOOD TIMES: Šerif města Jeff Dalton přivítal ve městě Madwood skupinu odvážlivců, kteří se vydali osidlovat Divoký Západ...

Jinak zpráva pro rodiče a kamarády: všichni účastníci tábora jsou ubytováni, vybaleni a po seznámení s táborovou základnou, večeří, večerním nástupem, druhou večeří a hygienou tvrdě spí...